Volgens Cajamar

Spanje: Almeria exporteert 69,5%

De Cajamar Stichting heeft zijn analyse van de landbouwsector in Almeria gepresenteerd. In het rapport wordt geconcludeerd dat er, ondanks het economische klimaat en de dalende binnenlandse vraag, reden is voor voorzichtig optimisme. Bronnen van Cajamar stellen dat het totale areaal ondertussen 29.991 hectare beslaat. Hiermee is er een einde gekomen aan de dalende trend die in 2006 werd ingezet. Kijkende naar de verschillende oogstmomenten zal er dit jaar 46.140 hectare worden beplant voor productie. Dit is 3,4% meer dan vorig jaar. 

Het rapport werd gepresenteerd door de directeur, Roberto García Torrente, en de onderzoeksdirecteur, David Uclés, van de Agrifood and Cooperative Business Service. Zij legden uit dat 'de totale productie dit jaar met 5,6% is gestegen tot ruim 2,9 miljoen ton. Dit is een recordcijfer voor de provincie.'

Volgens het rapport is de tomatenproductie nog steeds verantwoordelijk voor het merendeel van dit productiecijfer ondanks de daling van 5,7% in vergelijking met vorig jaar. De tweede plaats wordt ingenomen door paprika's met 558.672 ton. Elk product, behalve de tomaat, is dit jaar in productiecijfers gestegen. De groene boon is zelfs met een noemenswaardige 87,8% gestegen.

Door de tegenvallende binnenlandse markt richten steeds meer telers zich op de export. De export bedroeg in totaal ruim 2 miljoen ton, een nieuw record. Dit is 69,5% van de totale productie. De totale waarde van de landbouwproductie bedraagt €1.413.415, 6,15% meer dan vorig jaar.

Bron: Almeria360.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.