Italië: steenfruitseizoen van start

"Het zomerseizoen bij Aop Luce is van start gegaan, zowel voor de tomaten afkomstig uit de vlakten van Fondi-Sperlona als voor het steenfruit uit de hoger gelegen delen in Caserta." Dat zegt Giacomo Galdiero, algemeen directeur van telersorganisatie Aop Luce.

"Met de komst van het warme weer is de situatie aanzienlijk verbeterd. De brixgraad wordt hoger en de maat wordt groter en ook de consumptie is licht toegenomen. De fase van de zeer vroege rassen gaan we nu afsluiten en nu ontstaat er dus ruimte voor andere rassen van hoge kwaliteit en met aanzienlijke hoeveelheden."

"We schatten dat er meer wordt geoogst dan in 2018, ongeveer 20% en dat is in lijn met wat we in 2017 hadden. Het droge en milde klimaat tijdens de bloeifase heeft in ons voordeel gewerkt. Ondanks de zware regenval in mei hebben we geen problemen ondervonden wat betreft rot."

"De regen in mei heeft de teeltplannen voor de zeer vroege abrikozen, perziken en nectarines in de war geschopt, waardoor de start van het seizoen ongeveer 15 dagen vertraging heeft opgelopen. De kou en hagel was vervelend, maar het was de regen die de meeste schade heeft veroorzaakt. In de eerste fase had 30 tot 40% van de zeer vroege rassen last van barsten."

"Onze beste teelten komen uit de regio's in Zuid-Italië, waar onze leden zich bevinden. Op deze manier kan het zomerseizoen al eind mei beginnen en doorgaan tot september. We starten met de zeer vroege rassen uit Apulië en Calabrië in juni, juli en augustus en de rassen uit Sicilië sluiten het seizoen af."

"Binnenkort zullen we klaar zijn met de uitbreiding van onze faciliteit en deze zal dan een oppervlakte van 4000m2 beslaan. We hebben bewaarcellen met een opslagcapaciteit van meer dan 3000 ton en deze zijn bestemd voor appelen en steenfruit."

"We hopen dat het warme weer de consumptie doet stijgen zodat ook de verwachte hoeveelheden voor het resterende deel van het seizoen kunnen worden afgezet."

Voor meer informatie: 
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com
Web: www.aopluce.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven