Enorme toename watermeloendiefstal in Israël

Een relatief nieuwe misdaadgolf raast over het Israëlische platteland. Groepen criminelen stelen alles: van avocado's tot watermeloenen van lokale telers. Deze mensen plunderen eerst de voorraden van telers en verkopen de producten vervolgens direct aan handelaren, waarmee ze heel wat poen verdienen. 

Enkele weken geleden werden tonnen avocado's in de buurt van een kibboets in het noorden gestolen. Veel van deze dieven werden aan de grens opgepakt. De criminelen richten zich nu op watermeloenen.  

Volgens een rapport hebben deze tuinbouwdieven een serieuze impact op de Israëlische markt en economie. Sinds de arrestatie van de avocado-dieven is de prijs van dit product gestegen. Ook de vraag is behoorlijk gedaald. 

Het probleem is niet alleen de schade die de telers ondervinden, maar ook schade voor toekomstige oogsten die toegebracht wordt. De politie richt zich nu ook op ander AGF, waarvan de groei gestegen is. 

Onlangs werden duizenden tonnen watermeloenen gestolen. De dieven kwamen in de nacht met pick-ups en laadden alles wat ze te pakken kregen in. De producten verkochten ze vervolgens onder de marktprijs. 

Bron: jpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven