Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Canada: honingbes-telerscoöperatie opgericht aan Oostkust

28 telers hebben zich aangesloten bij Hazzberry Farms om de honingbes te promoten: een nieuwe coöperatie in de Maritimes hoopt erop de honingbes net zo populair te maken als de blauwe bes en de aardbei. 

Het unieke klimaat in Nova Scotia leent zich uitstekend voor de kwaliteit van de bes. Joe Piotti van de coöperatie: "Met het oprichten van een coöperatie krijgen telers de mogelijkheid om met elkaar samen te werken in plaats van met elkaar te concurreren."

Volgens Piotti plaveide LaHave Natural Farms de weg voor de coöperatie. Dit bedrijf ging bankroet nadat hun sap Haskapa een prijs won voor het beste nieuwe sap op het Word Juice Congress. 

"We zijn ze erg dankbaar voor het onderzoek dat ze gedaan hebben. Ik denk dat een samenwerkingsverband met een gemeenschappelijk doel misschien het verschil maakt."

Sue Bourinot van The Teazer in Mahone Bay introduceert de eerste lijn producten van de coöperatie. "Ik geloof in het concept 'lokaal kopen, lokaal steunen' en ik denk dat Nova Scotia erom bekend staat dat we elkaar helpen."

Bron: cbc.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven