In Mexico worden dagelijks tot vier vrachtwagens met avocado gestolen

In de gewelddadige staat Michoacán worden per dag wel vier vrachtwagens vol avocado's gestolen door georganiseerde criminelen die geld willen slaan uit de populariteit ervan. 

De Mexicaanse avocadosector is de afgelopen 20 jaar opgebloeid door vraag uit de VS en andere landen. 80% van de Amerikaanse avocado-import komt uit Michoacán, waar ook de gemilitariseerde oorlog tegen drugs begon in 2006. 

Naarmate het geweld toenam, doken burgermilities en gemeenschapspolitie op omdat lokale gemeenschappen zich wilden verdedigen. Enkele van deze groepen werden door georganiseerde criminelen opgenomen. De meesten werden gedwongen zich te ontwapenen.  

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador trad 6 maanden geleden aan met de belofte van een nieuwe strategie om misdaad te bestrijden, maar het geweld houdt in het hele land aan. 

Volgens theguardian.com wil López Obrador een gemilitariseerde politie die hij de nationale garde noemt. De eerste taak van deze garde ligt in Zuid-Mexico waar ze migranten moet stoppen die het land binnen willen komen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven