Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Goede prijzen voor witlof; afzet roodlof verloopt wat minder"

Tholen - De witlofafzet verloopt de laatste weken heel behoorlijk. "Prijzen liggen op de veilingen op een niveau rond de 2 euro, dus daar mogen we niet over klagen", vertelt Sjan van Gorsel van Reijnpack. "De meeste witlof die wij produceren, gaat via exporteurs naar markten als Italië en Duitsland en die blijven goed vragen."

"Je merkt dat de aanvoer op de veilingen een stuk lager ligt. Het is lastig om daar precies een vinger achter te krijgen. Mogelijk is de opbrengst per vierkante meter wat lager of zijn er minder wortels beschikbaar, waardoor de telers het beschikbare aanbod wat meer over het jaar proberen te spreiden", zegt Sjan.

Hoewel de witlof van oudsher meer een wintergroente is, verwacht Sjan ook voor de komende weken een stabiele vraag. "Witlof wordt steeds meer als salade in de zomer gegeten. Ook heeft Frankrijk in de zomer minder witlof beschikbaar. Daar kan de Nederlandse markt van profiteren."

Vorig jaar heeft Reijnpack geinvesteerd in de productie, waarbij de oudste trekkerij werd gemoderniseerd en de verpakker de witlof apart kan trekken van de roodlof. Waar vorig jaar de afzet van roodlof crescendo liep, verloopt volgens Sjan dit jaar de afzet van de rode variant wat minder en zijn ook de prijzen wat lager.

Voor meer informatie:
Reijnpack
Sjan van Gorsel
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl 
www.reijnpack.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven