Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Mango's importeren is vaak pijn lijden"

Tholen - De mangomarkt is momenteel niet om over naar huis te schrijven. "Na een redelijk succesvol seizoen zijn de laatste twee à drie weken moeizaam verlopen, vooral voor wat betreft de Braziliaanse mango's", vertelt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. "De kwaliteit van de Braziliaanse mango's was matig en er waren er gewoon te veel. Dat drukt het heel mangoniveau."


Met de veerboot van Senegal naar Gambia. Altijd spannend...

Toch is het hele Noord-Afrikaanse seizoen volgens de importeur - door een sterke start - redelijk verlopen "De volumes drogen nu hard op. Deze week zullen er weer scheepsvertragingen zijn, waardoor er geen goede aansluiting is met Senegal en dat zal er weer voor zorgen dat de prijzen weer wat zullen stijgen", verwacht Henk.

Foto rechts: Acht keer een grenspost in en uit voor een ritje van een paar honderd kilometer. 

"We gaan nu vooral uit Zuid-Senegal laden. Die handel gaat eerst met de truck naar Dakar door Gambia heen. Dat betekent dat een chauffeur acht stempels in zijn paspoort krijgt, zoals ik zelf heb meegemaakt afgelopen reis", vertelt Henk. "Wie er een oordeel wil vellen over het vrije verkeer van goederen, moet maar eens een reisje Afrika maken. Kortom, in de mangomarkt is het altijd wat."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.themangospecialist.com