Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Douane vindt 720 kilo drugs in container met bananen

De douane heeft donderdag 6 juni een partij drugs gevonden van in totaal 720 kilo. De drugs zaten verstopt in een container. De douane vond de drugs tijdens een controle in de haven.
 
De koelcontainer was afkomstig uit Ecuador en geladen met bananen. De lading was dinsdag 4 juni binnengekomen met een zeeschip vanuit Guayaquil. De bananen waren bestemd voor een fruitbedrijf in Rotterdam. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Tussen de lading troffen douaneambtenaren 600 pakketten cocaïne aan. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Koelmotor
Op dinsdag 4 juni 2019 heeft de Douane tijdens een controle op een terminal in Rotterdam twee partijen cocaïne in beslag genomen. Het betreft een partij van 20 kilo en een partij van 66 kilo.
 
De cocaïne zat verstopt bij de koelmotoren van de containers. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bron: OM

Publicatiedatum: