Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peruaanse bio bananentelers krijgen koelcel van regering

De 202 leden van de Associatie van Telers van Biologische Banaan in Valle del Chira (Peru) (APROBOVCHIRA) beschikken al over de infrastructuur en technologie die de exportmarkt vereist. De landbouworganisatie heeft een koelcel voor biologische bananen geopend, die medegefinancierd werd door het Ministerie van Landbouw, door middel van het Compensatieprogramma voor Concurrentievermogen.

De koelcel heeft de capaciteit om twee containers biologische bananen in te bewaren: zo'n 40 ton. De partners beperken hiermee hun kosten, doordat ze deze service niet uit hoeven te besteden. AGROIDEAS investeerde 586.655,12 sol (€156.187) in dit project, dat onderdeel uitmaakt van het Businessplan voor technologische innovatie. Dit plan omvatte tevens de implementatie van een bemestingsplan, de levering van een vrachtwagen en bestelwagen, de bouw van vijf verpakkingscentra, de uitbreiding van het palletiseercentrum, training, en technische assistentie.

Biologische exportbanaan
"Dankzij AGROIDEAS konden we beginnen met de innovatieprocessen en de aankoop van infrastructuur en apparatuur, stappen waarvan de importeurs wilden dat we die namen. Het programma heeft ons geholpen om de technische capaciteiten van de verpakkingsmedewerkers en van de telers te versterken", stelt Kelvin Atoche, woordvoerder van de organisatie.

De verbeteringen hebben het mogelijk gemaakt dat de landbouworganisatie momenteel tot 11 containers biologische banaan per week kan leveren. Op dit moment exporteert APROBOVCHIRA rechtstreeks naar Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Verder beschikt de associatie over de GlobalGAP en de Fair Trade certificering. In 2018 bereikte de organisatie een afzet ter waarde van 8.687.000 dollar (FOB-waarde).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven