40 hectare avocado's in Italië aangeplant

"We hebben de eerste 15 hectare Hass- en Ettinger-avocado’s geplant. Aan het eind van het seizoen hebben we een boomgaard van 40 hectare met 5 verschillende rassen en dat stelt ons in staat om van november tot mei avocado’s te oogsten. We bereiden momenteel de grond voor, want we zullen de komende maanden nog eens 25 hectare beplanten ", zegt Davide De Lisi, productiemanager bij Masseria Fruttirossi.

Hass is het ras dat het meest wordt geteeld en is erg populair bij consumenten. Het heeft een zwarte schil en lichtgeel vruchtvlees en de opbrengsten zijn ongeveer 25 ton per hectare vanaf het vijfde productiejaar. Het Ettinger ras geeft tussen november en december avocado's met een groene schil en een zoete smaak.

"We zullen beginnen met het oogsten tussen het tweede en derde jaar en de planten zullen niet groter worden dan 3,5 m. De avocado’s die in de komende paar maanden kunnen groeien, zullen worden geëlimineerd om de groei van planten te vergemakkelijken en te bespoedigen. De lay-out is 6x2 m voor in totaal 800 planten per hectare."

"De komende maanden zullen we ook de rassen Pinkerton, Red en B.L. planten, hoewel Hass het belangrijkste ras blijft met meer dan 60% van het totale oppervlak. De bodem- en weersomstandigheden in het gebied zijn uitstekend, vooral in het voorjaar en de zomer.
Het enige waar we ons zorgen over moeten maken, zijn de bloei- of zetfasen in de winter, maar we zullen enkele antivorstsproeiers installeren die worden geactiveerd zodra de temperatuur daalt tot 1-3 °C."

"Het is een belangrijk project dat ons in de komende jaren in staat zal stellen aanzienlijke hoeveelheden avocado's te op de markt te brengen die 100% Italiaans zijn. Ze zijn afkomstig uit Apulië en een korte toeleveringsketen is gegarandeerd."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi Lome Super Fruit 
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta - Taranto - Italië
Tel: (+39) 099 9647688
Email: info@lomesuperfruit.com
Web: lomesuperfruit.com

B&B Frutta Srl
Via Cà di Capri, 107
37012 Bussolengo (VR)
Tel.: (+39) 045.6717639
Email: info@beb-frutta.com
Web: beb-frutta.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven