Chinees e-commercebedrijf verkoopt voor €862 mln aan tuinbouwproducten in 12 dagen tijd

De waarde van het aandeel Pinduoduo steeg recent met bijna 2%  naar €18,16, hetgeen te danken is aan het 'Guangxi Oogstfestival' dat op 7 juni is begonnen.

Pinduoduo liet weten dat het tussen 1 en 12 juni voor €862 mln aan verse groenten, fruit en andere agrarische producten heeft afgezet, waarvan 70% in de grootste en middelgrote Chinese steden.

Passiefruit is de afgelopen twee jaar de populairste fruitcategorie, zegt Pinduoduo. Het passiefruit uit de regio Guangxi kan dan ook rekenen op een stabiele consumentenvraag. 

Het in Shanghai gevestigde e-commercebedrijf zegt dat het Oogstfestival in Guangxi onderdeel vormt van haar '618'-verkoopevenement dat te vergelijken is met Black Friday en waarbij verse AGF met hoge kortingen wordt aangeboden. Tijdens '618', dat op 18 juni plaats zal vinden, kunnen klanten van Pinduodua verse groenten en fruit voor spotprijzen inslaan.

Capitalwatch.com citeert Wang Tao, chief  big data-analist bij Pinduoduo: "Consumenten in grote en middelgrote steden zijn de belangrijkste doelgroep voor laaggeprijsde, lokaal geproduceerde AGF en dit draagt bij aan meer uniforme binnenlandse markt."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven