Miljoenen Amerikanen overlijden aan hart- en vaatziekten door onvoldoende AGF-consumptie

De eerste uitkomsten van een studie tonen aan dat inadequate AGF- consumptie elk jaar tot miljoenen overlijdens aan hartziekten en hartaanvallen kan leiden. De studie toonde aan dat 1 op de 7 cardiovasculaire overlijdens te wijten zou zijn aan het niet voldoende eten van fruit en 1 op de 12 cardiovasculaire overlijdens aan het niet voldoende eten van groenten. 

In 2010 leidde een lage fruitinname tot bijna 1,8 mln cardiovasculaire overlijdens terwijl lage groente inname resulteerde in 1 mln overlijdens, volgens de onderzoekers. De tol van ondermaatse fruitinname was bijna het dubbele dan die van ondermaatse groente-inname. De impact werd het meest gezien in landen met de laagste consumptie van AGF.

AGF zijn bronnen van vezels, kalium, magnesium, antioxidanten en fenolen, waarvan aangetoond is dat ze bloeddruk en cholesterol verlagen. Vers AGF verbetert de gezondheid en diversiteit aan goede bacteriën in het verteringskanaal. Mensen, die meer van deze producten eten, hebben minder kans op overgewicht en obesitas en verlagen het risico op cardiovasculaire ziekten. 

Nutrition.org citeerde Dariush Mozaffarian van de Friedman School of Nutrition Science and Policy: “De mondiale voedingsprioriteit lag op het verschaffen van voldoende calorieën, vitaminesupplementen en het verminderen van toevoegingen als zout en suiker. Dit moet uitgebreid worden naar de consumptie van AGF, wat een positieve boodschap zal zijn voor de verbetering van de wereldgezondheid." 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven