Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europatat 2019 focust op innovatie en duurzaamheid

Op 13 juni kwam de Europese aardappelgemeenschap bij elkaar in Oslo tijdens het Europatat Congress 2019. Onder de slogan "De tijdloze aardappel: een dynamisch en innovatief product" focuste het jaarlijkse evenement dat georganiseerd wordt door Europatat, the European Potato Trade Association, en NFGF, the Norwegian Association of Fruit and Vegetable wholesalers op de innovatie, duurzaamheid en circulaire economie binnen de sector. Gilles Fontaine, voorzitter van Europatat: "Het Europatat Congress is een belangrijk evenement voor de aardappelsector in Europa geworden en dit jaar laat zien dat we op de mondiale markt moeten samenwerken." 

Tijdens de ochtendsessies sprak Marianne Borgen, burgemeester van Oslo, over het belang van duurzaamheid en hoe aardappelen een belangrijk ingrediënt van een groene toekomst zijn. Arne Ivar Sletnes, van International Affairs of the Norwegian Agricultural Cooperatives, sprak over het Noorse perspectief op de huidige internationale handel. Handel die moet voldoen aan hedendaagse uitdagingen als toenemende wereldbevolking, land- en watertekort en klimaatverandering. Later in de ochtend toonden twee studies aan dat de Noorse aardappelsector zich heeft aangepast aan de consumentenvragen rond gezondheid, duurzaamheid en gemak. Ingeborg Flones van HOFF SA demonstreerde hoe je succesvol kunt zijn in een circulaire economie binnen de aardappelsector. Åsmund Bjertnæs van Bjertnaes & Hoel liet zien hoe je een connectie maakt met consumenten en vooral met de volgende generatie.

De middagsessie opende met een speech van Anita Krohn, Noors ondernemer en winnaar van verschillende internationale prijzen, over hoe een bedrijf in veranderende tijden te leiden is. Vervolgens presenteerde Borghilg Glorvigen, van het Norwegian Potato Forum, de belangrijkste activiteiten in Noorwegen van de campagne "Stel je een wereld zonder aardappelen voor".

Raquel Izquierdo de Santiago, van Europatat, sloot het Europatat Congress 2019 af. "Na de inspirerende presentaties van vandaag kunnen we concluderen dat innovatie niet zonder duurzaamheid mogelijk is en duurzaamheid niet zonder innovatie." Met meer dan 100 deelnemers uit 15 verschillende landen heeft het Europatat Congress 2019 met z'n nevenevenementen zeer veel positieve feedback gekregen, wat de hoge kwaliteit van de sprekers en hun verfrissende en inspirerende boodschappen aantoont.

Voor meer informatie:
Europatat
www.europatatcongress.eu  

Publicatiedatum: