Britse Lincoln creëert eerste robotica centrum

De Britse universiteit van Lincoln zal het eerste mondiale centrum voor agri-robotica onderzoek oprichten met een overheidssubsidie die op 13 juni werd toegewezen. 

Lincoln Agri-Robotics wordt een groot onderzoekscentrum waar expertise in robotica, kunstmatige intelligentie en landbouw van over de hele wereld samengebracht worden op een teeltbedrijf van de universiteit. 

De universiteit van Lincoln loopt voorop in de ontwikkeling van de volgende generatie tuinbouwrobots die zullen helpen processen in de gehele voedingssector te stroomlijnen en maximaliseren van teelt tot tafel. Met de financiering uit het UK Government's Expanding Excellence in England (E3) Fund via Research England wordt Lincolns bijdrage aan de toekomst van teeltbedrijven erkend en wordt het onderzoekers mogelijk gemaakt hun werk aan de oplossing van nijpende problemen binnen de hedendaagse mondiale wereldvoedingsketen te verdiepen. 

De Britse overheid richtte het E3 Fund op om uitbreiding van buitengewone universiteitsonderzoeksafdelingen in heel Engeland te steunen. E3 focust op onderzoek dat zich al bewezen heeft en dat over een aanzienlijk groeipotentieel beschikt. 

Lincoln Agri-Robotics strekt zich uit over twee specialistische onderzoeksgroepen: de Lincoln Institute for Agri-food Technology (LIAT) en de Lincoln Centre for Autonomous Systems (LCAS). Hiermee worden twee groepen wetenschappers in één gespecialiseerde organisatie bij elkaar gebracht. Het nieuwe centrum brengt  robotica en kunstmatige intelligentie samen met expertise op het gebied van tuinbouw en andere disciplines als voedingsbewerking, bouwkunde, bio- en sociale wetenschappen. 

Professor Andrew Hunter van Onderzoek en Innovatie op Lincoln: "Agri-food is de grootste sector in het VK, twee keer zo groot als de auto- en luchtvaartsectoren bij elkaar en ondersteunt de voedingsketen. Ze genereert een BNP van € 126 mld en is goed voor 3,9 mln arbeidsplaatsen."

"Het is alom bekend dat robotica de komende jaren de voedings- en teeltsectoren zal transformeren wanneer telers zich aanpassen aan de stijgende mondiale vraag, maar is er nog veel onderzoek en ontwikkeling nodig. Het oprichten van het Lincoln Agri-Robotics komt daarom op tijd en plaatst Lincoln en het VK in een toonaangevende positie wereldwijd wat onderzoeksinnovatie betreft. RAAI technologieën zullen een verandering in tuinbouwopbrengst mogelijk maken waarbij impact op het milieu verminderd wordt en dit nieuwe centrum zal op kop lopen."

Minister Chris Skidmore: "Onze universiteiten staan over de hele wereld bekend om het verleggen van de grenzen van kennis en om het bewerkstelligen van innovaties. Dit programma, dat door de universiteit van Lincoln geleid wordt, zal het VK een nieuwe eerste plaats op de wereldranglijst geven wat betreft onderzoek naar telen met robotica."

"Het Expanding Excellence in England Fund zal projecten in heel Engeland steunen in het zich meester maken van nieuwe en zich ontwikkelende onderzoeksgebieden." 

"De investering zal onderzoekers steunen in het ontwikkelen van oplossingen en mogelijkheden voor Britse onderzoekers en bedrijven."

Het onderzoek van Lincoln Agri-Robotics zal zich focussen op autonome agri-robots die effectief gewassen kunnen oogsten en controleren op kwaliteit met zo min mogelijk menselijke tussenkomst waardoor de opbrengst en duurzaamheid verbeterd worden en waardoor aan de vraag van een toenemende bevolking voldaan kan worden. 

Een subsidie van € 7 mln maakt het de universiteit mogelijk om een hoofdkantoor voor het onderzoekscentrum en een hypermoderne digitale infrastructuur op te richten, alsmede gespecialiseerde faciliteiten te creëren en z'n groep onderzoekers te versterken door een aantal nieuwe academici aan te trekken. 

Deze E3 subsidie bouwt voort op andere grote successen van de afgelopen maanden. Eerder dit jaar werd aan de universiteit van Lincoln meer dan € 7,4 mln toegekend om 's werelds eerste Centre for Doctoral Training voor agri-food robotica op te zetten, waar minstens 50 doctoraal studenten opgeleid kunnen worden.

Voor meer informatie:
Alistair Berry 
University of Lincoln
Tel: +44 (0)1522 83 5156 
Email: ABerry@lincoln.ac.uk  
www.lincoln.ac.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven