Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Arjan Biesheuvel: "Goede oogst in het zuiden, maar voor de Noord-Hollandse oogst houd ik mijn hart vast"

Hollands knoflookseizoen van start

Tholen - Het Hollandse knoflookseizoen is weer van start gegaan bij Best of Four. "Volgende week gaat de eerste verse, Hollandse knoflook alweer naar de klanten", vertelt teler Arjan Biesheuvel van het gelijknamige teeltbedrijf uit Slootdorp. De eerste knoflook komt echter uit het zuiden waar Biesheuvel in samenwerking met Compliment BV de knoflook teelt. Volgende week is de oogst van de Noord-Hollandse knoflook aan de beurt.

"In Brabant is er een redelijke oogst, maar hier in Noord-Holland houd ik mijn hart vast. Door de regen heeft er een ware groeiexplosie plaatsgevonden. Met de verwachte regen is het daarbij nog onduidelijk of we maandag wel kunnen oogsten", vertelt Arjan. Aan de vraag zal het volgens de teler niet liggen. "De meeste afnemers hebben me al een paar keer benaderd of we al gaan starten. Hoewel de Hollandse knoflook onvergelijkbaar is met het Chinese product, zie je dat we er wel op mee kunnen liften als de prijzen van de Chinese knoflook hoog zijn."

Biesheuvel verkoopt via Best of Four het gros van de Hollandse knoflook aan de Nederlandse retail, maar via exporteurs komt er ook veel knoflook in Duitsland terecht. "We starten met een iets hoger prijsniveau dan vorig jaar", vertelt de teler. In anderhalve week wordt het totale knoflookareaal geoogst. De Hollandse knoflook is vanuit de CA-cellen tot en met het eind van het jaar beschikbaar.

Voor meer informatie:
Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook
Tel: 0227-577035
info@biesheuvelknoflook.nl
www.biesheuvelknoflook.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven