Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minister: ‘Prijs tachokaart gaat omlaag’

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil dat de prijzen voor tachograafkaarten omlaag gaan. Voor het eind van dit jaar moet duidelijk zijn met welk bedrag de prijs daalt. Dat zei de minister tijdens een debat in de Tweede Kamer.

​De Tweede Kamer besprak de prijzen van tachograafkaarten, nadat TLN hier in de media aandacht voor vroeg. Kamerleden Martin Wörsdörfer, Remco Dijkstra (beiden VVD) en Chris Stoffer (SGP) wilden van de minister weten hoe het kan dat tachograafkaarten in Nederland 100 euro kosten terwijl ze in het buitenland veel goedkoper zijn: soms slechts 10 euro. En of Nederlandse ondernemers de kaarten niet in het buitenland kunnen kopen als het daar goedkoper kan. Ook SP en PVV stelden kritische vragen. 

Eerst onderzoek
Tachograafkaarten kopen in het buitenland mag niet volgens Europese regels, zei minister Van Nieuwenhuizen. Maar ze zegde wel toe dat de prijzen omlaag gaan. Met hoeveel de prijzen verlaagd worden, zei ze nog niet. Ze wil eerst onderzoeken wat de prijzen in de rest van Europa zijn. Daarna wil ze het zogeheten tariefstelsel invoeren, waar al sinds 2014 over gesproken wordt. Pas daarna zou duidelijk zijn met hoeveel procent de prijzen omlaag moeten.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven