Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kloosterboer Lelystad officieel geopend

Op 13 juni jl. is Kloosterboers nieuwste, volledig geautomatiseerde, multi-user hoogbouwvrieshuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door door Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).


Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).

Een gecentraliseerd totaalpakket
McCain koos Kloosterboer vanwege het totaal concept. Het vrieshuis is ontworpen, ingericht en gebouwd volgens de nieuwste standaarden en zorgt voor een centraal afleverpunt in Noord Europa. Een voordeel voor McCain, die anders zijn opslag moet verdelen over vier verschillende locaties. Deze centralisatie zorgt ook voor een significante verlaging van de CO2 uitstoot per jaar. Het is dus efficiënter en duurzamer.

'Oplossing voor de toekomst'
‘Automatische hoogbouwvrieshuizen zijn de oplossing voor de toekomst’, aldus Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer). ‘Ze bieden veel voordelen voor de klanten, zoals 100% ‘tracking and tracing’, actueel voorraadbeheer, een lagere foutgevoeligheid en er is minder personeel nodig. Daarnaast verbruiken hoogbouwvrieshuizen 50% minder energie in vergelijking met conventionele vrieshuizen.’

Alex Kloosterboer: ‘Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid blijven we investeren in duurzame energie. Dit doen we onder andere door windmolens en zonnepanelen te plaatsen en met onze nieuwe vrieshuizen aan alle BREEAM eisen te voldoen.’ Het doel voor de Lelystad vestiging is het halen van het BREEAM ‘outstanding’ certificaat. Het vrieshuis heeft een capaciteit van 40.000 pallets en verwerkt 400.000 pallets per jaar. De locatie heeft mogelijkheden om in de toekomst uit te breiden.

Bereikbaarheid
Voor de gemeente Lelystad bewijst de vestiging van Kloosterboer haar groeiende rol en impact van de stad op bedrijven die willen profiteren van de beschikbare ruimte, de uitstekende bereikbaarheid en het zich uitbreidende voorzieningenniveau. ‘Bereikbaarheid is de sleutel tot economisch succes’, zegt wethouder economische zaken Janneke Sparreboom. Daarnaast speelt de snelheid waarin we vestigingsprocedures voor het bedrijfsleven afhandelen een grote rol. De vestiging van Kloosterboer is een mooi voorbeeld waarin de samenwerking tussen gemeente en bedrijf tot een mooi resultaat heeft geleid,’ aldus de wethouder.

Voor meer informatie:
Kloosterboer 
Finlandseweg 10
4455 TE Nieuwdorp
Tel: +31 118 486200
www.kloosterboer.com 

Publicatiedatum: