Spanje: dieven stelen voor € 170.000 fruit

De Guardia Civil heeft in de Spaanse regio Vélez-Málaga een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de diefstal van tropisch fruit. In totaal zijn er negen personen aangehouden, die beschuldigd worden van de diefstal van fruit op verschillende teeltbedrijven in de gemeentes Vélez-Málaga en Benamocarra, in La Axarquía.

De verdachten werkten 's nachts en waren zeer actief. Ze pleegden zelfs verschillende misdrijven op hetzelfde bedrijf en veroorzaakten grote onrust onder telers in de regio.

Na talloze follow-ups identificeerde de Guardia Civil verschillende leden van de organisatie, die verantwoordelijk waren voor het stelen van voertuigen die later gebruikt werden voor de diefstallen op de teeltbedrijven. De verdachten verschaften zich toegang tot de teeltbedrijven door de afrasteringen door te knippen of de poorten van de hekken open te breken.

Zodra de diefstal gepleegd was, leverden ze de gestolen goederen af bij een derde persoon, die, profiterend van het feit dat hij een landbouwbedrijf bezat, de gestolen waar afzette in een groothandel, als zijnde afkomstig van zijn eigen bedrijf. In de afgelopen seizoenen leverde deze activiteiten de organisatie een winst van €170.000 op.

Negen leden van de organisatie zijn aangehouden en ondervraagd voor hun betrokkenheid bij het plegen van ten minste acht misdrijven van diefstal van fruit en twee misdrijven van diefstal van voertuigen. Verder heeft de Guardia Civil 300 kg avocado ingenomen die klaar stond voor de levering aan een groenten- en fruitgroothandel, evenals twee voertuigen en €1.500 aan contant geld.

Bron: andaluciainformacion.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven