Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"De groothandelsmarkt heeft toekomst"

Fotoreportage: Groothandelsmarkt Frankfurt

Vorige week donderdagochtend 4 uur is het één en al activiteit op de versafdeling van de groothandelsmarkt in Frankfurt. Naast de dagelijkse drukte was er op 6 juni tevens een wereldrecordpoging aan de gang op de 'Dag van de groene sauzen 2019'. Met 181.096 bereide porties werd het doel uiteindelijk niet behaald, maar een nieuwe poging is volgend jaar aanstaande. 

Klik hier voor de fotoreportage.

"In Duitsland zijn de groothandelsmarkten een integraal onderdeel van de levensmiddelensector," aldus Silke Pfeffer, CEO van Frischezentrum Frankfurt am Main - Grossmarkt GmbH. "De afgelopen jaren is er veel veranderd in het commerciële landschap vanwege generationele veranderingen en de grotere concentratie van verkoopbedrijven. Ondertussen wordt de huur steeds hoger en opereren bijna alle groothandelsmarkten al op volle capaciteit."

Promotie van de gemeenschappelijke belangen via het GFI draagt bij aan het succes daarvan. Daarbinnen wordt veel uitgewisseld en worden strategiën en marketingconcepten ontwikkeld, zoals de 'Vitamine G' formule. Deze uitwisseling is internationaal en stelt de deelnemers via studiereizen tevens instaat om kennis te maken met markten en klanten in het buitenland. 

Tot 2004 bevonden de activiteiten zich nog in de oude markthallen aan de oostkant van Frankfurt. Sindsdien is er in het noorden van de stad een moderne locatie in gebruik genomen met meer optimale faciliteiten. 

Klik hier voor het fotoalbum.

Van een areaal van 13,3 ha is 23.500 m2 in gebruik voor groenten- en fruithandel. Een 80 procent van de spelers verkoopt haar handel de klok rond. 

Silke Pfeffer is al vele jaren aan het centrum verbonden. Sinds 2006 was ze inkoper en de afgelopen vier jaar bedrijfsleider. "Richting de toekomst moeten we aan nieuwe concepten gaan denken - en alleen op die manier kan de groothandelsmarkt dan haar relevantie behouden," aldus Pfeffer,

Klik hier voor het fotoalbum.

Voor meer informatie:
Silke Pfeffer
Frischezentrum Frankfurt am Main - Großmarkt GmbH
Josef-Eicher-Str. 10,
60437 Frankfurt am Main
Telefon: 069 / 5077 598 0
Telefon: 069 / 5077 598 100
Mail: assistenz@frische-zentrum-frankfurt.de
Web: www.frische-zentrum-frankfurt.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven