Mondiale blauwe bessensector komt deze maand in Canada bijeen

De mondiale blauwe bessensector komt van 24-26 juni bijeen in Richmond, British Columbia, met toonaangevende experts om de mogelijkheden en uitdagingen van de sector wereldwijd te bespreken.

Op de agenda van de International Blueberry Organization (IBO) Summit staat een groot aantal sprekers. Een dagtour met een bezoek aan een blauwe bessenteeltbedrijf en bewerkingsfaciliteit en een blik in de keuken van British Columbia’s retail zal bezoekers een overzicht geven van de blauwe bessensector in BC die als een van de grootste ter wereld beschouwd wordt. 

Anju Gill van de BC Blueberry Council: "De IBO top brengt de mondiale blauwe bessensector onder één dak bij elkaar om uitdagingen te bespreken en mogelijkheden voor de toekomst te onderzoeken."

"De internationale delegatie zal uit eerste hand de natuurlijke schoonheid van BC ervaren, het grootste blauwe bessen teeltgebied in Canada. We zijn er trots op een aantal experts uit de sector te mogen presenteren en panelleden uit het vak, waaronder fruitkwaliteit-experts, veredelaars, retailers en exporteurs uit de hele wereld."

Het programma bestaat uit een scala aan educatieve sessies, panels en presentaties, die bezoekers op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en toekomstige trends in de teelt, marketing, logistiek, apparatuur, handel en markttoegang, substraatteelt, veredeling en genetica en retail. 

De IBO Summit wordt elke 18 maanden in een ander land waar blauwe bessen geteeld worden gehouden, wat de verbondenheid binnen de blauwe bessensector weergeeft. Zowel vraag als aanbod blijven sterk groeien. Canada staat derde op de wereldlijst na de VS en China wat teelthoeveelheden betreft. 

Parm Bains van het IBO Organizing Committee: “British Columbia loopt voorop wat verpakking en bewerking betreft en teelt de beste kwaliteit blauwe bessen op de mondiale markt. Naast de meest ideale teeltcondities en hoge voedingsveiligheidsstandaards staan BC blauwe bessen bekend om hun kwaliteit, waardoor de vraag over de hele wereld naar onze bessen groot is."

De organisatoren van dit jaars IBO Summit beweren dat dit de grootste blauwe bessen top ooit wordt met meer dan 400 registraties voor het driedaagse evenement. 

Peter McPherson voorzitter van de  IBO: "De IBO Summits zijn de afgelopen jaren blijven groeien wat betreft het aantal deelnemers, de activiteiten, onderwerpen en expertise van sprekers en de mondiale vertegenwoordiging."

"De agenda die het Canadese organisatiecomité heeft samengesteld zal het belang van dit internationale evenement alleen maar vergroten. De vertegenwoordigers en sprekers komen uit de meest toonaangevende hoeken van de mondiale blauwe bessensector."

"Daarnaast willen we deelnemers de gelegenheid geven om te netwerken en zo inzichten in te winnen over deze geweldige sector. Dit evenement mag niemand uit de sector missen."

Voor meer informatie:
Lauren Wallace 
BC Blueberry
Ph: +1 (604) 864-2117
lauren@bcblueberry.com
www.bcblueberry.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven