Britten boos op Tesco omdat los fruit twee keer zo duur is als verpakt

Milieubewuste consumenten hebben kritiek geuit op Tesco omdat het bijna tweemaal zoveel rekent voor los verkocht fruit dan voor verpakt fruit. Een filiaal in Litherland rekent €0,19 voor citroenen in een niet-recyclebare netverpakking, terwijl los verkochte citroenen €0,33 per stuk kosten. Hetzelfde geldt voor clementines, die in plastic netverpakking  €0,19 per stuk kosten en €0,24 per stuk in een milieuvriendelijke verpakking. 

Eén consument maakte foto's van de prijsverschillen en schreef het volgende aan MailOnline : "Ik probeer minder wegwerpplastic te gebruiken maar het is wel jammer dat de milieuvriendelijkste optie tevens de duurste is."

Milieuactivisten zeggen dat milieubewuste consumenten op deze manier gestraft worden.

"Winkeliers zouden consumenten juist moeten stimuleren onnodig plastic te vermijden in plaats van hen aan te moedigen er meer van te kopen," zegt Julian Kirby van Friends of the Earth, een organisatie die actie voert tegen plasticgebruik. "Supermarkten moeten overbodig plastic uitbannen en als ze dit niet doen, dan moet de overheid ze hiertoe dwingen." 

Consumenten hebben al eerder geklaagd over de hogere prijzen van los en onverpakt verkocht fruit, zo ook  tv-kok Hugh Fearnley-Whittinghall, die met de BBC samenwerkt aan het programma War on Plastic. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven