Schotland: met drones aardappelen onderzoeken

Onlangs kregen drones misschien wel hun belangrijkste taak: ze werden ingezet om Schotse aardappelen te beschermen. Wetenschappers kijken steeds meer naar hoe deze technologie gebruikt kan worden om gewas en vee te beschermen. 

Onderzoekers van het Scotland’s Rural College (SRUC) richten zich op hoe de aardappel vanuit de lucht geobserveerd kan worden. 

Simon Gibson-Poole van het SRUC: “Drones zijn om de verkeerde redenen in het nieuws gekomen, met vluchten van Gatwick en Heathrow die vertraagd werden doordat mensen ze inzetten op de startbaan. Maar drones kunnen positief ingezet worden om de landbouw en het milieu te helpen."

"Drones kunnen helpen met een veel snellere inspectie van boomgaarden en bovendien zonder een impact op het gewas te hebben; ze kunnen de bedrijfsinfrastructuur inspecteren, zoals daken en silo's, waar je moeilijk bij kunt komen; ze kunnen de locatie van drainage helpen vinden en ze kunnen zelfs vee bijeendrijven of ganzen wegjagen door er een sirene aan te hangen."

Niet alleen telers zijn enthousiast over de drone technologie. Klimaatwetenschappers staan ook te springen om de lucht in te gaan en te zien wat de effecten van mondiale opwarming zijn op het landschap. En de Schotse politie bevestigde eerder dit jaar dat ze twee drones inzetten om naar mensen die in de Highlands vermist waren te zoeken. 

Bron: heraldscotland.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven