Fyffes krijgt kapitaalinjectie van €180 mln

Fyffes heeft een kapitaalinjectie van bijna €180 mln van haar Japanse eigenaar Sumitomo gekregen die bedoeld is ter vervanging van de leningen bij het moederbedrijf om zo het schuldenniveau van het bedrijf te verlagen. 

De groep uit Tokio kocht Fyffes twee jaar geleden voor €751 mln, waarmee er een einde kwam aan de 35-jarige aanwezigheid van het bedrijf op de Ierse effectenbeurs. 

Uit recente documenten blijkt dat Fyffes directe moederbedrijf, Summit Fresh Produce, eind mei voor €182,7 mln nieuwe aandelen in de onderneming heeft gekocht. De nieuwe middelen werden gebruikt om Fyffes leningen bij Sumitomo af te lossen in een ruiltransactie waarbij schulden in kapitaal werden omgezet, nadat de totale schuld vorig jaar met €100 mln was gegroeid (ten opzichte van €185 mln eind 2017). 

Het is nog onduidelijk wat geleid heeft tot de toename van het schuldenniveau. Een woordvoerder van het bedrijf weigerde hierop in te gaan. 

Behandeling arbeiders
De woordvoerder van Fyffes liet wel weten dat het bedrijf besloten heeft niet in beroep te gaan tegen het besluit van het door de Britse regering gefinancierde Ethical Trading Initiative (ETI) om haar als lid te schorsen vanwege een geschil over het recht van arbeiders op een meloenteeltbedrijf in Honduras om zich aan te sluiten bij een vakbond naar keuze.

Volgens de Irish Times heeft Fyffes het ETI laten weten voldoende stappen te hebben ondernomen om de oorzaken aan te pakken die ten grondslag lagen aan het geschil.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven