Italiaans merk Albisole introduceert residuvrije abrikozen

Albisole, een merk van de Società Agricola Guidi, introduceert residuvrije abrikozen. Het product is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling en is nu in voldoende aantallen beschikbaar om op de markt gebracht te worden. 

Roberto Guidi en Anita Rustignoli

"Het was niet gemakkelijk geweest maar we hebben het gered. Dit jaar hebben we consistente hoeveelheden residuvrij fruit beschikbaar. Ik geloof dat we het eerste bedrijf zijn dat tot eind september een stabiele aanvoer kan garanderen. We hebben operationele problemen moeten overwinnen maar kunnen de markt nu abrikozen leveren die er ook dankzij hun verpakking uit zullen springen," legt mede-eigenaar Roberto Guidi uit. 

Verpakking van 1,4 kilo

De abrikozenboomgaarden van Albisole beslaan meer dan 300 hectare in Romagna. 150 hectare hiervan zijn met anti-hagel en insectennetten overdekt, waardoor de noodzaak voor fytosanitaire ingrepen drastisch is gedaald.

Het pakstation

Anita Rustignoli, van de afdeling kwaliteitsborging, legt uit dat de residuvrije abrikozen in twee specifieke zones worden verwerkt. De rassen hebben een hoge Brix en dat is belangrijk voor de kwaliteit." 

De overvloedige regenval in mei heeft geen problemen veroorzaakt in de boomgaarden, aangezien alle rassen middellaat of laat zijn. De oogst is begin juni van start gegaan en zal nog tot en met september duren. "De kwaliteit is uitmuntend en ook de opbrengsten zijn hoog, dus we rekenen op een goed jaar."

Ruim 50% van de abrikozen wordt vermarkt onder de merken Albisole en Rubysole (het laatstgenoemde merk is voor rode abrikozen).

De faciliteit werd twee jaar geleden in gebruik genomen en is gebouwd naar Amerikaans voorbeeld, dat wil zeggen als middelpunt van het teeltgebied en bevindt zich dichtbij het 200 hectare tellende areaal. 

Dit betekent dat het fruit binnen slechts enkele uren van de boomgaard naar het pakstation wordt vervoerd. De koelketen blijft dus ononderbroken totdat de consument het fruit koopt.

 

Contact:
Società Agricola Guidi
Divisione ortofrutta
Via Brasini 2 Bis
47122 Forlì - Italy
Tel.: (+39) 0543 728296
Email: ortofrutta@agricolaguidi.com
Website: www.agricolaguidi.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven