biologisch afbreekbare zetmeelharsen

Nieuwe milieuvriendelijke verpakking

Fox Packaging heeft twee nieuwe producten geïntroduceerd: de Fox Eco Stand-UP zak en de HD Stand-Up zak. Het bedrijf zegt dat de zakken een milieuvriendelijk alternatief zijn voor bedrijven die op dit moment de Fox Stand-Up Combo gebruiken. Om belangstellenden kennis te laten maken met de nieuwe duurzame verpakkingen zal het bedrijf aanwezig zijn op de vakbeurs United Fresh, (stand 6012).

“Het geeft ons voldoening deze nieuwe materialen te kunnen presenteren," zegt Aaron Fox van Fox Packaging. Volgens Fox vraagt de markt in toenemende mate om innovatieve, gebruiksvriendelijke oplossingen, waarbij duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen centraal staat. 

 

“De Fox Eco Stand-Up zak heeft hetzelfde formaat maar is vervaardigd uit een nieuw milieuvriendelijk substraat. Het product beantwoordt aan de eisen van recyclingbedrijven, retailers, kopers en vooral ook aan die van consumenten," legt productmanager Jeff Reger uit. "Het materiaal bevat biologisch afbreekbare zetmeelharsen die bijdragen aan afvalvermindering, afkomstig uit hernieuwbare agrarische hulpbronnen."

"De HD Stand-Up zak betekent een enorme vooruitgang op het gebied van recyclebare verpakkingen met een RIC (Resin Identification Code) van #2, wat een concurrerend alternatief is voor polypropyleen, dat een RIC van #5 heeft. Dit is een doorbraak in onze sector en biedt  klanten een economisch efficiënt verpakkingsalternatief, " aldus Jasper Trujillo, manager business development.

Fox Packaging laat weten dat haar productlijn geschikt is voor recyclingprogramma's met de RIC-codes van #2 of #4. 

"Onze producten verminderen afval ten opzichte van traditionele verpakkingen. We zijn vastbesloten om de herbruikbaarheid van onze producten te promoten binnen de sector," zegt Graif Fox, vicedirecteur. "We doen er alles aan om te garanderen dat onze producten beantwoorden aan de eisen van retailers zodat de producten van onze klanten hun plek in het winkelschap behouden."

Voor meer informatie:
Jessica Schneider
Ph: +1 (214) 206-3047
jschneider@dma-solutions.com
www.foxbag.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven