Britse frambozenseizoen start drie weken eerder

Door een vroeger seizoen liggen er al veel Britse frambozen in de supermarktschappen. Dit is drie weken vroeger dan gewoonlijk en dat danken ze aan goed lenteweer. 

Midden juni is het frambozenseizoen al in volle gang. Sterke frambozenplanten en een goed lentezonnetje garanderen een goede smaak en grote frambozen. Er wordt verwacht dat het Britse seizoen wel eens tot begin november zou kunnen doorlopen. Dit is het resultaat van zorgvuldig planten om een continu bessenaanbod tijdens de komende zomermaanden te garanderen. 

De belangrijkste rassen die in het VK geteeld worden, kunnen tot wel vijf maanden bloeien en fruit dragen, terwijl traditionele soorten slechts vier tot zes weken fruit geven. Dit jaar zal de consument een heel scala aan rassen zien waaronder Berry Gem, Berry Jewell, Driscolls, Maravilla, Vajolet en Lagorai.

Sinds mei vorig jaar werd € 359 mln aan frambozen afgezet in het VK en gaf de consument 16% meer uit aan de bes dan in het vorige jaar. De afgelopen vier weken alleen al steeg de hoeveelheid frambozen in winkels met 20%.

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven