New Spitafields, Billingsgate en Smithfield

Verhuizen Londense groothandelsmarkten naar Dagenham?

In april werd Barking Reach in Dagenham Dock gekozen als voorkeurslocatie voor de verplaatsing van de beroemde markten Smithfield, Billingsgate en New Spitalfields, die worden beheerd door de City of London Corporation.

Nu is er een openbare raadpleging gestart over de plannen om deze drie historische Londense groothandelsmarkten naar één locatie in Dagenham te verhuizen.

De City of London Corporation zegt dat het project bedoeld is om de drie markten samen te brengen om een nieuwe groothandelsmarkt van wereldklasse voor Londen en heel het Verenigd Koninkrijk te creëren. 

Huurders zouden er van moderne faciliteiten gebruik kunnen maken op een locatie die verdere groei mogelijk maakt. Bovendien zou de verhuizing ook een oplossing bieden voor verkeersopstoppingen en de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. 

Catherine McGuinness van CLC zegt dat de eeuwenoude markten het hart van de Londense voedselsector zijn en dat de plannen gericht zijn om hun succes ook in de toekomst zeker te stellen: "We willen  graag met huurders, handelaren, telers, klanten en andere belanghebbenden uit de regio in overleg gaan in het kader van deze openbare raadpleging."

De plannen omvatten eveneens de oprichting van een onderwijsinstelling in samenwerking met de gemeenteraad van Barking en Dagenham om jong talent in de sector op te leiden.

James Tumbrigde van de CLC: "Het is onze ambitie om de juiste omgeving te creëren om het succes van onze groothandelsmarkten ook op de lange termijn te kunnen garanderen. We richten ons op het ontwikkelen van een voedselcentrum voor het Londen van de toekomst, zowel wat betreft de omvang als de milieu-impact."

Afhankelijk van de uitkomsten van de raadpleging zal de CLC het voorstel in november 2020 indienen om een statutaire basis voor de verhuizing te leggen.

Bron: twnews.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven