Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem de Boer (De Boer Westwoud) over moeizaam wortelseizoen:

"Het is vechten om de slechte en de goeie gaan naar de koeien"

Tholen - Waar veel vollegrondsgroenten dit jaar goed aan de prijs zijn, blijft het momenteel kwakkelen in de peenafzet. "Vorig jaar was het andersom, maar dit jaar valt het niet mee. De hele handel ligt op zijn gat en er gebeurt niks", vertelt Willem de Boer van het gelijknamige handels- en verwerkingsbedrijf uit het Noord-Hollandse Westwoud. "Als wij het zo bij elkaar optellen, blijven er dit seizoen zo'n 10.000 kisten over. Dat kost een vermogen"

"Aan het begin van het seizoen werden te hoge prijzen gevraagd en heeft men te lang gewacht. Dan gaat het bekende gezegde op dat het vechten was om de slechte en dat de goeie naar de koeien gaan. We hebben te lang in de slechte kwaliteit gezeten en dan gaan afnemers naar alternatieven zoeken, die ze nu volop hebben gevonden en dan komen ze de laatste restjes niet meer halen", concludeert Willem.

Prijzen liggen momenteel rond de 25/26 cent voor de B-peen. "De grovere zijn nog wat meer aan de prijs, maar dat komt puur omdat er niet gedraaid wordt. Er gaat in de daghandel enkel nog wat naar Scandinaviƫ en Tsjechiƫ, de vraag vanuit Polen is al volledig gestopt. Maar goed, het seizoen is bijna op z'n eind. Meestal stoppen we rond 26 juni", vertelt Willem. "Ook in de rode bieten is het niet wild geweest, maar dat is voor ons meer een service-product."
 
Voor meer informatie:
W. de Boer & Zn
Willem de Boer
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
Mob: 06-12438991
willem@deboerwestwoud.nl
www.deboerwestwoud.nl