Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hollandse aardbeien: vandaag geoogst, morgen in de winkel



De Hollandse aardbeien, die in de schappen van Albert Heijn liggen, komen van Jo Verkuijlen waar Albert Heijn al 35 jaar mee samenwerkt. Tijdens de oogst selecteren hij en zijn medewerkers de beste producten, die meteen op gekoeld transport gaan. Dus vandaag geoogst, morgen in de winkel. Bij aankomst in de winkel controleren opgeleide Albert Heijn-medewerkers ook nog eens de kwaliteit van de producten en ze zorgen ervoor dat alleen de beste producten in de winkels liggen. Ook geven ze tips over hoe de producten thuis het best vers blijven, bijvoorbeeld via de koelkaststicker.



Hoe komt de aardbei aan zijn smaak?
De aardbei begint als een bloemetje en ontwikkelt zich voort uit het gele middendeel van de bloem, dan wordt hij groen en groeit hij vooral in formaat. Wanneer hij groot genoeg is, begint hij langzaam rood te worden en gaat hij afrijpen. Op dat moment ontwikkelen de suikers zich. Met name het licht en de temperatuur bepaalt hoe snel hij afrijpt. Wanneer het `s nachts niet te warm is, dan rijpt hij `s nachts niet door en krijgt de aardbei uitgebreid de tijd zoveel mogelijk suikers te ontwikkelen. De lekkerste aardbeien krijg je wanneer het verschil in dag- en nachttemperatuur groot is. 

Publicatiedatum: