Peter Visser specialiseert zich in Hollandse kersen:

"Veel kleine kersen, dus de grove zullen goed aan de prijs blijven"

Tholen - "Ik heb het vermoeden dat er heel veel kleine kersen gaan komen. Inmiddels ben ik bij verschillende telers wezen kijken, maar ze hangen behoorlijk dik. Er zijn veel 26'ers dit jaar", vertelt Peter Visser. De eigenaar van de groothandel uit Krimpen aan den IJssel brengt het totale AGF-pakket aan de man richting grossiers en op de markt, maar heeft van de kersen een heuse specialiteit gemaakt. "Om de kersen staan we bekend in de wijde omtrek. Mijn klanten willen goede, smaakvolle grove kersen en geven er niet om als ze daar wat meer voor moeten betalen. Dat vertrouwen moet ik natuurlijk niet beschamen!"

"Dit jaar heb ik weer een partij Spaanse kersen gekocht, maar ik ben er direct weer mee gestopt. We merken dat de consument ook kritischer wordt ten opzichte van de Spaanse kersen. Onze klanten kiezen liever voor het grovere segment, dan blijf je ook uit de concurrentie met de Belgische en Spaanse handel", vertelt Peter. "Maar omdat er dit jaar veel kleine kersen zijn, zullen de grove kersen dit jaar wel goed aan de prijs blijven. Inmiddels hebben we de eerste Burlat-kersen van buiten de kap gehad, die vallen nog iets grover dan onder de kap.

"Het aanbod kaskersen komt nu langzaam op gang. De teelt van kersen in de kassen neemt wel iets toe, maar dat gebeurt heel geleidelijk. Het is dan ook een forse investering. De buitenteelt is wel fors toegenomen de laatste jaren. Momenteel worden de goede Merchant-kaskersen op de klok rond de  2 euro per doosje afgezet. Maar kersen worden er ook nog veel aan de weg verkocht. Zeker als het met de feestdagen mooi weer is, dan gaat die verkoop als een tierelier."

Hoe het seizoen verder zal verlopen, is volgens Peter dan ook grotendeels weersafhankelijk. "Waait het nog een paar keer zo hard, dan zijn de Burlat-kersen er al af. Burlat-kersen onder de kap zijn namelijk gauw slap, dat heb je in een gewone boomgaard niet. Overigens beperken wij ons niet in de rassen. Het weer, de grond, elk jaar heeft weer zijn invloeden. We verkopen van Burlat, Merchant tot Kordia, Regina en Schneiders. Wat ik zelf lekker vind, dat wil ik verkopen," vertelt Visser, die gedurende het kersenseizoen bijna dag en nacht met de kersen in de weer is. "Helaas hebben we eigenlijk te weinig mankracht om er vol in te gaan, want met de Hollandse kersen willen we hoe dan ook scoren."

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
Fax: 0180-551178
pvisseragf@outlook.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven