Guy De Meyer, Demargro

Uitzonderlijke koolprijzen: oude witte- en rode kool 2 euro per stuk

Tholen – “Alle producten uit het wintergamma zijn nog vrij duur. Bloemkolen zijn relatief duur geweest, maar ook de oude witte- en rode kolen liggen allemaal rond de €2,- of hoger per stuk. Dat zijn uitzonderlijk hoge prijzen voor de koolsoorten”, vertelt Guy De Meyer van Demargro. “Ook knolselderij, dat eigenlijk meer een winterproduct is, loopt boven de €1,50. Dat is erg duur, maar er is erg weinig aanbod en wel degelijk vraag. Het oude preiseizoen loopt nu stilaan op zijn einde, maar hetgeen wat er nog is wordt aan hoge prijzen verkocht. Ook de jonge prei is duur met prijzen tussen de €1,60 en €1,80 per kilo.”


Links: jonge prei Rechts: Franse prei

Zomergroenten
Daartegenover staan de zomergroenten die voor de tijd van het jaar erg goedkoop zijn. “Zowel de tros- als de losse tomaten zijn goedkoop. Dinsdag lagen de prijzen rond de €0,30 en €0,35 cent per kilo. Er zijn wel wat momenten geweest dat de prijzen wat opleefden, maar het houdt eigenlijk nooit aan. Eind vorige week voor het Pinksterweekend hebben we een kleine oplevingen gehad in de tomatenprijzen, maar die zijn sinds maandag weer teruggezakt”, aldus Guy. “Ook Frankrijk heeft last van een overproductie en de Fransen zijn redelijk chauvinistisch, dus dan verkiest men eigen product boven importproduct.”


Camions van Demargro

“De vraag naar kasgroenten is voor de tijd van het jaar vrij normaal, maar de producties in alle landen zijn zo goed als geslaagd en daarom is er in alle landen voldoende product aanwezig. Daarnaast worden glasteelten nog steeds uitgebreid en worden er nog steeds serres gebouwd. Men kan wel uitbreiden, maar de afzet moet wel blijven. Buitengroenten zijn afhankelijk van het weer en dan kan er nog weleens wat misgaan, maar bij het telen in kassen is men veel minder afhankelijk van het weer en is de kans op een misoogst veel kleiner”, aldus de handelaar.

Prijzen aardbeien aangetrokken
“De verkoop van aardbeien, wat tevens één van onze hoofdproducten is, loopt erg goed. De prijzen zijn weer aangetrokken en de afzet in onder andere Frankrijk, Spanje en Scandinavië loopt vlot. De kwaliteit is heel goed en we hebben dit jaar nog geen last gehad van kwaliteitsproblemen. We mogen over de situatie zeker niet klagen”, besluit De Meyer.

fruitmix

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
guy.de.meyer@demargro.be  
www.demargro.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven