Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grupo Projar zet in op innovatieve oplossingen

Spaans pistache-areaal het afgelopen jaar met bijna 30% gestegen

Het Spaanse pistache-areaal is het afgelopen jaar met bijna 30% gestegen, wat de totale notenteelt op meer dan 7.000 ton brengt. Volgens de Survey on Surfaces and Crop Yields dat gepubliceerd werd door het ministerie van landbouw in 2017 steeg het pistache areaal in Spanje van 15.847 ha tot 20.415 ha in 2018.

Veel telers kiezen voor de pistacheteelt door z'n grote potentieel op een stijgende markt. De stijging in de vraag naar pistachenoten genereert een behoefte aan verbetering van de bomen en van de teelt. Daartoe gebruikt Grupo Projar o.a. verschillende substraten die een grote concentratie aan kokosvezels bevatten die goed water- en luchtdoorlatend zijn en een optimale boomontwikkeling mogelijk maken.

Een ander populair product is de Flexiband, dat afbreekt in de zon. Het wordt van gerecycled plastic gemaakt en maakt de perfecte ontwikkeling van het jonge wortelsysteem mogelijk.

Wat het planten van pistachenotenbomen betreft, legt Miriam Carretero van de Projar Group  uit dat bamboe een veelgebruikt, 100% natuurlijk materiaal is om gewassen mee op te binden. 

"Bij Projar hebben we in de kas boombeschermers die niet alleen pistache, maar ook wijnranken, amandelbomen, kiwi- en fruitbomen beschermen tegen dieren en slechte weersomstandigheden die de ontwikkeling van de bomen kunnen beïnvloeden."

De pistacheboom komt uit woestijn- en zanderige gebieden en kan overleven in verschillende weersomstandigheden. In Spanje zijn niet alle gebieden geschikt voor de teelt doordat deze boom koude, droge winters en lange, hete zomers verlangt.

Castilië-La Mancha neemt meer dan 70% van de Spaanse pistacheteelt voor z'n rekening en wordt gevolgd door Andalusië en Extremadura. 

Voor meer informatie :
www.projargroup.com

Publicatiedatum: