Pieter de Ruiter, 4Fruit Company:

"Elke graad erbij betekent een betere watermeloenenverkoop"

Tholen - Leek de verkoopprijs van watermeloenen eind vorige week naar een niveau rond de 75/80 cent af te stevenen, inmiddels is de markt wat weggezakt naar een niveau rond de 65/70 cent. "Vorig jaar was het een kwestie van uitdelen met die hoge temperaturen. Die dagen van 30 graden hebben we dit jaar nog nauwelijks gehad. En iedere graad erbij betekent meer verkoop of in elk geval een hogere prijs", concludeert Pieter de Ruiter van 4Fruit Company.

Momenteel komt de watermeloenenaanvoer nog grotendeels vanuit Almeria, waar nu de laatste zendingen vandaan komen. Daarnaast is er product beschikbaar vanuit Marokko en Italië en staat Griekenland op punt van beginnen."We zullen eind deze week overschakelen op de aanvoer vanuit Murcia, maar dat zijn nog geen aantallen. Volgende week zal er al wat meer handel uit Murcia beschikbaar zijn, maar als de temperatuur, zoals het er nu naar uitziet, zal stijgen en er wordt niet al te veel geladen, dan liggen er wellicht leukere prijzen in het verschiet", zegt Pieter.

Voor de overige meloenentypes zijn de prijzen heel behoorlijk. "Cantaloupes zijn er bijna niet en die er zijn, worden voor 8-9 euro verkocht. Ook de afzet van Galia's verloopt prima met een prijs voor de laatste meloenen uit Almeria van 6/6,50 euro voor de goede maten. De prijs van de gele meloenen ligt rond de 11/12 euro voor 12 kilo en ook de Piel de Sapo's worden voor 8/8,50 euro verkocht. Al met al is het allemaal leuke handel, alleen zou er bij de watermeloenen een schepje bovenop de prijs mogen", constateert Pieter.

Tot slot loopt volgens de importeur de verkoop van mini-watermeloenen, met name de zaadloze - als een trein. "Onze aflader Anecoop heeft er dit jaar wat meer aangeplant, maar die volumes lopen dagelijks makkelijk weg. We hebben deze meloenen al jaren in ons assortiment, maar jaarlijks gaat die verkoop makkelijker. Er is nou eenmaal veel weerstand bij supermarkten om watermeloenen in stukken te snijden en mensen pakken daarom graag een klein meloentje mee. Daarnaast is het een smakelijk meloentje met een dunne schil, dus die voorzien zeker in een behoefte", besluit Pieter.

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl
www.4fruitcompany.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven