Groothandel Sakin uit Mannheim

"Zodra Italiaanse en Griekse watermeloenen arriveren, zal er prijsdruk ontstaan"

Het meloenenseizoen is momenteel in volle gang: er komen in Duitsland dagelijks veel water-, honing-, en galiameloenen bij de groothandel binnen. Ook op de Großmarkt in Mannheim is het zoete zomerfruit bepalend voor het seizoensassortiment, bevestigt de directeur van het daar gevestigde Sakin.


Galiameloenen uit Spanje horen tot het seizoensaanbod van Sakin.

"Onze watermeloenen nemen we momenteel voornamelijk uit Marokko af“, zegt de directeur. "In de loop van deze week zullen de eerste producten uit Italië hier in Mannheim arriveren. De prijs van de watermeloenen ligt momenteel op 0,79 euro per stuk. Tot afgelopen week bewoog de stukprijs zich rond de 0,60 euro, er is dus sprake van een lichte stijging.“


Links: Honingmeloenen, rechts: watermeloenen uit Marokko.

Desalniettemin verwacht de handelaar dat parallel aan het stijgende aanbod ook de prijzen geleidelijk aan zullen dalen. "Zodra Italië en Griekenland in grotere mate op de markt present zijn, zal er een bijpassende prijsdruk ontstaan.“

Honing- en galiameloenen
Naast watermeloenen biedt het versassortiment van Sakin momenteel een rijke keuze aan andere meloenensoorten. Over het gehele productsegment gezien, domineert Spanje duidelijk de markt, vertelt de groothandelaar. "Momenteel bieden we in grote hoeveelheden honing- en galiameloenen aan, die we voor het overgrote deel uit Spanje afnemen.


Bij Sakin staat nu alles in het teken van de meloen. Voor de rest biedt het bedrijf overwegend zuidvruchten en exoten aan als belangrijkste productgroepen.

Voor meer informatie:
Sakin Obst Gemüse GmbH
Großmarkt Mannheim
Gottlieb-Daimler-Str. 14
68165 Mannheim
+49 62139189088
www.instagram.com/sakin_gmbh/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven