Hightech-productiehal van Kernser Edelpilze werd onderscheiden

Ontwikkelaar EBP wint prijs voor duurzame nieuwbouwIn het Zwitserse kanton Obwalden ontstond in 2016 in opdracht van Kernser Edelpilze een nieuwbouw voor de kweek van eetbare paddenstoelen. Het energie- en ruimteklimaatconcept is voor de substraatproductie en paddenstoelenkweek een belangrijke sleutel tot succes. De productie moet CO2-neutraal zijn. Daarvoor werd hier het modernste en meest innovatieve gebouwtechniekconcept van zijn soort in Europa ontwikkeld. De paddenstoelenkweek kon daardoor meer dan verdubbeld worden. Voor deze prestatie werd EBP AG nu als winnaar met de Building Award 2019 onderscheiden. 

Binnen acht maanden werd de hightech productiehal opgericht. "Bij de gebouwtechniek van het bedrijfsgebouw van Kernser Edelpilze zijn we compleet nieuwe wegen ingeslagen en hebben we duurzaamheid de hoogste prioriteit gegeven. Hiervoor werden nieuwe technologieën ingezet om het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Dit werd door de vakkundige jury met de Building Award beloond", vertelt de directeur van Kernser Edelpilze in een kort commentaar. Exotische paddenstoelen & substraten
Kernser Edelpilze heeft zich in de loop der jaren compleet gespecialiseerd op het kweken van exotische paddenstoelen (onder andere shimeji, kruisdisteloesterzwam en shiitake) en de productie van bijpassende substraten. De paddenstoelen worden overwegend op de binnenlandse markt afgezet. De substraten uit eigen productie worden daarentegen ook naar Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Polen geëxporteerd. 

Voor meer informatie:
Kernser Edelpilze GmbH
GF: Patrick Häcki
Stanserstrasse 50
6064 Kerns
Tel: +41 41 660 49 49
Fax: +41 41 660 79 77
E-mail: info@kernser-edelpilze.ch      
Website: www.kernser-edelpilze.ch         

EBP Schweiz AG
Zollikerstrasse 65
8702 Zollikon
Switzerland
+41 44 395-11 11
info@ebp.ch 
www.ebp.ch  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven