Goede vooruitzichten voor voor middelvroege en late Italiaanse kersen

Het is weer tijd voor kersen en na de verliezen van de vroege rassen als gevolg van het slechte weer, zien de vooruitzichten voor de middelvroege rassen er goed uit. Dat zegt Valter Monari, directeur van het Consorzio Ciliegia di Vignola IGP.

"De rassen die op dit moment verkrijgbaar zijn, zijn onder andere Samba, Gray Star en Black Star. De kwaliteit is verbeterd dankzij de hogere temperaturen en zonlicht. Wat betreft de vroege rassen is er sprake van een verlies van ongeveer 70%."

In Vignola is 30% van de boomgaarden die deel uitmaken van het consortium bedekt met netten, maar de overvloedige regenval in mei zorgde voor barsten.

"Het abnormale seizoen heeft zijn stempel gedrukt op de meer gevoelige rassen en de netten boden niet voldoende bescherming. Om onze kwaliteitsnormen hoog te houden, hebben we heel weinig afgezet als kersen met BGA aanduiding. Nu kunnen we gelukkig wel een hoge kwaliteit garanderen", zegt Monari.

"Meerdere keren heb ik benadrukt dat de bijdragen voor de BGA aanduiding moeten worden betaald aan degenen die daadwerkelijk met de teelt bezig zijn geweest. Het is nu op een ongelijke manier verdeeld."

"De komende weken zal de kwaliteit van de kersen uitstekend zijn en de volumes volgens de norm", besluit Monari.

Voor meer informatie:
Web: www.consorziociliegiadivignolaigp.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven