Italië: Een nieuw magazijn voor Dole met 5 bewaarcellen en 23 rijpingscellen

Een nieuw rijpings- en distributiecentrum voor Dole Italia verbetert de efficiëntie en de controle van het laatste deel van de bananen- en ananasketen. Het nieuwe magazijn binnen het logistiek complex van Italtrans is gelegen in Bergamot en werd voorgesteld aan de pers tijdens een opendeurdag op 7 juni 2019.

Klik hier voor meer foto's!

Het magazijn is nu het belangrijkste rijpings- en distributiecentrum van Dole in Italië en is gelegen naast het nieuwe centrum in Rome in de buurt van CAR.

Klik hier voor meer foto's!

Het bedrijf heeft een oppervlakte van 8500m² met uitstekende locatie in de nabijheid van de snelweg Brescia-Bergamo-Milano.

"Het controleren en sorteren van producten is ons engagement tegenover de consument en een garantie om te voldoen aan de hoogste internationale normen en die zelfs te overtreffen." Controle betekent beoordelen van grootte, gewicht, suikergehalte, uiterlijk, schilletsels en kleur ", legt kwaliteitsmanager Giovanni De Martino van Dole Italia uit.

Klik hier voor meer foto's!

Doles nieuwe voorziening beschikt over 5 opslageenheden die 1.500 pallets kunnen stockeren. Naast ananassen worden ook bananen in de eenheden geplaatst - zij het alleen tijdelijk bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 13 ° C - voordat ze in de 23 rijpingseenheden worden ondergebracht, die elk ongeveer 2100 pallets kunnen bevatten.

Klik hier voor meer foto's!

"Bananen worden groen geoogst: eenheden worden voortdurend gecontroleerd door speciale software en dankzij ventilatie en ethyleen duurt het rijpingsproces ongeveer 5 dagen. Fruit, dat groen aankomt met hard vlees rijk aan zetmeel, komt perfect rijp uit de eenheden met een gele schil en romig, suikerachtig vruchtvlees. "

Klik hier voor meer foto's!

"Bij de verpakéénheid kunnen de producten op specifieke manieren worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld het verpakken op plateaus en / of manden (bananen) of in net (sinaasappels)."

Klik hier voor meer foto's!

"Dole Italia bevestigt opnieuw zijn fundamentele waarden - hoge kwaliteit, transparantie en verantwoordelijkheid. Hierdoor kan Dole sinds zijn oprichting in 1851 voortdurend groeien en één van de leidende spelers op mondiaal niveau worden", voegde marketingmanager Cristina Bambini eraan toe.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven