Italië: constante prijzen en beperkte volumes druiven

"Ik was in Sicilië toen er werd gestart met de oogst van de eerste trossen druiven en je kunt niet merken dat de vertraging de telers parten heeft gespeeld. Er was sprake van verschillende niveaus qua bloei en dat zorgt ervoor dat er voornamelijk in het begin veel verschil zit tussen de druiven", zegt Claudio Romano (foto beneden), commercieel manager bij Romaneuro in Bari.

Wat betreft de afzet lijken de exporteurs voorzichtig te zijn en niet maximaal in te kopen. "Een handelaar koopt een project met druiven die klaar zijn om te worden geoogst, niet het product zelf."

Pitloze druiven van Italiaanse oorsprong, klaar voor verzending naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Denemarken

Momenteel is Romaneuro actief op minimaal drie of vier verschillende markten. "Pitloze, Italiaanse druiven, de enige die momenteel klaar zijn voor verzending, gaan naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Denemarken. Maar we hebben ook druiven via luchttransport verzonden naar het Midden-Oosten."

"De prijzen waren tot eind mei vrij hoog, net zoals vorig jaar, ondanks dat het seizoen nu, ondanks de vertraging, 10 dagen eerder van start gaat. De vertraging heeft dus geen invloed gehad op de prijzen en de volumes zijn nog steeds beperkt. Ongeveer 5 tot 10% van de Siciliaanse telers en exporteurs is gestart met hun seizoen."

Volgens Claudio zou er eind juni in Apulië moeten worden gestart met de oogst van het Black Magic ras, gevolgd door de witte druiven in juli.

"Als het weer zich stabiliseert, kunnen we een aantal dagen eerder starten met de oogst."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven