Europese appeltelers starten promotiecampagne in Maleisië

Europese appeltelers zijn aan een driejarige campagne in Maleisië begonnen om de pluspunten van Europese appelen onder de kwaliteitsbewuste consumenten op deze markt te promoten. Tijdens de officiële lancering van de campagne in Kuala Lumpur waren Maria Castillo Fernandez, hoofd van de delegatie van de EU in Maleisië en Cristiona Maggipinto, de Italiaanse ambassadeur in Maleisië, aanwezig, evenals een aantal appeltelers uit de Italiaanse Alpen en Maleisische fruitimporteurs, -groothandelaren en media. 

De drie jaar durende promotiecampagne heeft als motto 'Puur natuur uit de Italiaanse appelen' en zal onder andere bestaan uit proeverijen in Maleisische winkelcentra, media-activiteiten en influencer- en social media-initiatieven.

De Italiaanse appeltelers uit Trentino, Zuid-Tirol, zullen vanaf het najaar van 2019 hun beste op natuurlijke wijze geteelde appelen aan de Maleisische markt leveren. 

De rassen variëren van klassiekers zoals Royal Gala, Granny Smith, Fuji. Golden en Red Delicious tot spannende nieuwe clubrassen, waaronder Ambrosia, Evelina, Kanzi, Modi, Pink Lady en Yello. De appelen zullen bij alle grote retailketens in heel het land te koop zijn. In de  prijzen komt de premium kwaliteit van het product tot uitdrukking.  

De appelen worden hoog in de Italiaanse Alpen geteeld, waar ze gevoed worden door kristalheldere bergstroompjes en volop zon krijgen. Alle appelrassen zijn bovendien ook met het biokeurmerk verkrijgbaar. 

Maria Castillo Fernandez benadrukte dat de campagne mede door de EU wordt gefinancierd en bedoeld is om de aandacht te vestigen op het goede wat de Europese tuinbouwsector te bieden heeft, in dit geval Italiaanse appelen. "Maleisië is een belangrijke markt voor de Europese Unie. Het is onze tweede grootste markt in Zuidoost-Azië en Maleisië is onze derde grootste handelspartner. De middenklasse in Maleisië groeit en ook de consumptie neemt toe. In de tijd dat ik hier verblijf, heb ik gemerkt dat consumenten in Maleisië zich in toenemende mate interesseren voor hoogwaardige voeding en graag nieuwe producten ontdekken. Ik denk dat dit het ideale moment is om ze te informeren over de unieke eigenschappen van Europese en Italiaanse appelen."

Ambassadeur Cristiano Maggipinto voegde eraan toe: "Italiaanse appelen behoren niet alleen tot de beste in Europa maar ook in de wereld. Ik ben dan ook blij dat de Europese Unie deze campagne steunt. Italiaanse producten hebben een grote zichtbaarheid in Maleisië maar mensen weten niet zo veel over ons historisch- agrarisch erfgoed. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren meer natuurlijke Italiaanse en Europese producten in Maleisische winkels te zien liggen en ik ben ervan overtuigd dat Maleisiërs het aanbod zullen waarderen."  

De appeltelers uit de Italiaanse Alpen, VOG (Marlene) en Val Venosta: "De Italiaanse Alpen zijn ongetwijfeld één van de meest ideale appelteeltgebieden ter wereld en we zijn dan ook blij om samen te mogen werken met een aantal Maleisische fruitimporteurs en -groothandelaren om deze heerlijke producten aan de kritische Maleisische consument aan te kunnen bieden. Italiaanse appelen worden volgens strenge standaarden geteeld en zijn heerlijk om zo te eten of als ingrediënt in tal van recepten. We zijn enorm blij met de reacties die we van de importeurs en het publiek uit Maleisië hebben gekregen en hopen later dit jaar, als het appelseizoen weer aangebroken is, met onze appelen terug te keren in de Maleisische winkelschappen."

 

Voor meer informatie:
Nazli Tanci 
Tel: +90 212 237 1979


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven