Internationale fotoreportage London Produce Show 2019

Vorige week vond de London Produce Show plaats met een recordaantal bezoekers en vele interessante seminars, presentaties en rondleidingen. Dit jaar werd voor het eerst de Global Grape Summit gehouden en ook dit evenement werd druk bezocht. 

De sfeer onder zowel exposanten als bezoekers was prettig. Op de beursvloer was het een drukte van belang ondanks dat ook de presentaties die gedurende de dag plaatsvonden veel belangstellenden trokken. De demonstraties van chefs vonden op het balkon plaats en vulden de zaal met heerlijke geuren. 

Klik hier voor het fotoverslag van de cocktailparty, de Global Grape Summit en de vakbeurs.

Bezoekers en exposanten vanuit de hele wereld waren aanwezig op het evenement. Vooral Nederland was zeer goed vertegenwoordigd maar ook veel druiventelers en -veredelaars woonden de vakbeurs bij. 

Ook Zuid-Amerika was goed vertegenwoordigd met stands uit Peru, Chili, Brazilië en Ecuador, waar exporteurs hun producten presenteerden aan de bezoekers. Een aantal Servische appelexporteurs was voor het eerst aanwezig met de stand 'Serbia does Apples'.

Klik hier voor het fotoverslag van de cocktailparty, Global Grape Summit en vakbeurs.

Er waren druivenexporteurs uit Zuid-Afrika met eigen stands op de vakbeurs aanwezig, en ook Italië en Spanje waren ruim vertegenwoordigd. Uiteraard namen er ook veel Britse bedrijven aan het evenement deel. Voor vele van hen was het de eerste keer dat ze op deze beurs aanwezig waren. 

"De LPS is een goed georganiseerd en kleinschalig evenement dat een specifiek doel heeft en dat is het afstemmen van vraag en aanbod door de uitwisseling van producten en diensten tussen bedrijven, in een land dat meer dan andere voorop loopt op het gebied van trends en innovaties,` zo lieten exposanten weten.

"De Engelse markt is een goed ontwikkelde markt waar het beste uit het unieke karakter van producten gehaald kan worden. Er bestaat een voorkeur voor sterke en uitgesproken smaken, bijvoorbeeld voor druiven maar tegelijkertijd is de markt niet zo eenvoudig te betreden en zeker niet als men niet aan de vereiste standaarden en kwaliteit kan beantwoorden," voegden exposanten eraan toe.  

Bijna alle ondervraagde Italianen riepen het Verenigd Koninkrijk op de Brexit te heroverwegen. "Dit is een probleem dat alle economische sector aangaat, niet alleen de AGF-sector. Het land heeft ons wel vaker verbaasd, dus we hopen dat het dit opnieuw zal doen."

Klik hier voor het fotoverslag van de cocktailparty, Global Grape Summit en vakbeurs.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven