Christine Taillier, Ets Tonfoni & Cie :

Frankrijk: "De Franse Cavaillon-meloen is er eindelijk"

"Bij ons startte het seizoen van de Cavaillon op 20 mei", vertelt Christine van Ets Tonfoni & Cie. "De koude nachten in april zorgden voor wat vertraging, maar de kwaliteit van het product is meer dan voldoende. Tijdens het planten was er een goede wortelvorming wat zorgt voor zoete vruchten die mooi van grootte zijn. We beginnen met het oogsten in de volle grond rond midden juni tot eind september. Momenteel is er weinig aanbod van Franse meloenen op de markt terwijl de vraag er wel is.

In 2018 werd 300 ton Cavaillon-meloenen verhandeld naast de eigen merken Tranche de Miel en Signature. "Ons team heeft een intens werk verricht om de Cavaillon-meloenen bij onze klanten bekend te maken. Zo hopen we de afzetvolumes dit jaar te kunnen verdubbelen".

Over Ets Tonfoni & Cie

Ets Tonfoni & Cie, opgericht in 1958, specialiseerde zich in de Cavaillon-meloen. "De bekendheid van ons bedrijf bouwde zich op rond de kwaliteit en kennis over meloenen", legt Christine nader uit.

Het syndicaat Le Melon de Cavaillon bestaat sinds 2004. "We waren één van de eerste leden en beetje bij beetje kwamen ander telers en verkopers zich aansluiten. Momenteel zijn we met een tiental die samen als doel hebben de Cavaillon meer bekendheid en waarde te geven tegenover het grotere publiek.

Meer informatie :
Christine Taillier
Ets Tonfoni & Cie               
ZAC su Pont
13750 Plan d'Orgon
Tél. : +33 (0)4 9073 11 63
commercial.tonfonie@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven