Tweede seizoen DiraFresh aardbeien van start bij Nicolai Fruit

Bij Nicolai Fruit in Sint-Truiden komen vandaag weer de eerste DiraFresh aardbeien uit Marokko aan. "DiraFresh werd in 2011 geboren uit de samenwerking tussen ons bedrijf - dat al 20 jaar fruit en groenten over heel Europa verstuurt- en diepvriesexpert Dirafrost”, vertelt Johan De Gendt. "Dirafrost beheert al aardbeienplantages in Marokko sinds 1994 en na de succesvolle opstart verleden winter met aardbeien voor de versmarkt besloten we om te investeren in grote plastic tunnels ter plaatse. Momenteel beschikken we al over 15 hectaren van deze tunnels en zo kunnen we onze klanten vroeger van lekkere aardbeien voorzien. Zeker in de aanloop naar de eindejaarsfeesten is dit belangrijk."Johan kijkt het seizoen zeer positief tegemoet: “Ik was verleden week in Larache om zelf onze aardbeien te gaan bekijken en proeven en ik moet zeggen: ze zijn al héél lekker. Deze plantjes hebben immers nog flink wat zonlicht gehad in de maand november en dat smaak je! De komende 6 weken zullen bijna alle aardbeien van de variëteit Festival zijn. Daarna komt de productie van de kleine tunnels in het veld erbij en daar hebben we naast Festival ook Camarosa, Splendor en Amiga beschikbaar."


Johan de Gendt en Noureddine Bakkali

"Dankzij de verticale integratie zijn de aardbeien perfect traceerbaar vanaf het land tot in de winkel. Bovendien worden alle pallets ook nog eens apart verpakt onder gemodifieerde atmosfeer, met een gevoelige verbetering van het uitstalleven als gevolg. Het transport gebeurt rechtstreeks vanuit Larache, met dubbel bemande vrachtwagens. Dit traject is dus nauwelijks langer dan vanuit bijvoorbeeld Huelva."

"De hele productie is volledig GlobalGap gecertificeerd en bovendien heeft de hele organisatie ook een officiële BSCI erkenning ter bevordering van een ethische toeleveringsketen. DiraFresh aardbeien zijn op duurzame wijze geteeld, zowel ecologisch, economisch als ethisch."Meer info vind je via deze link

De beschikbare verpakkingen zijn 16 x 250g, 10 x 250g , 10 x 400g en 10 x 500g.Voor meer informatie:
Johan De Gendt
Nicolaï Fruit n.v.
Schuurhovenveld 3124
3800 Sint-Truiden - België
T: + 32 (0)11 69 55 55
F: + 32 (0)11 69 55 56
info@nicolaifruit.be
www.nicolaifruit.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.