Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse tachograafkaarten aangeschaft voor de nieuwe tachograaf

Als gevolg van de vertraging bij de productie van de slimme tachograafkaarten heeft Kiwa besloten tot het aanschaffen van 500 tot 700 bestuurderskaarten uit Groot-Brittannië voor de nieuwe tachograaf. Hierdoor worden alle houders van kaarten die in juni gaan verlopen voorzien van Engelse kaarten. Vanaf 15 juni mogen alleen nog maar tweede generatie tachograafkaarten worden uitgegeven.

Evofenedex is tevreden dat als gevolg van deze noodoplossing chauffeurs over een slimme tachograafkaart kunnen beschikken en dus niet noodgedwongen thuis komen te zitten. Daarnaast blijft Evofenedex aandringen op het zo snel mogelijk beschikbaar maken van Nederlandse kaarten, zodat het ongemak voor ondernemers zo klein mogelijk blijft.

Brief met uitleg
In de afgelopen weken heeft Evofenedex met de betrokken partijen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Kiwa, overleg gevoerd om tot een oplossing te komen voor deze vertraging, zodat per 15 juni digitale tachograafkaarten voor bestuurders beschikbaar zijn. Als gevolg hiervan heeft Kiwa, in navolging van de Kroatische werkplaatskaarten, met het Verenigd Koninkrijk een overeenkomst gesloten. Deze kaarten bevatten de landcode VK en hebben een normale looptijd van vijf jaar. Daarnaast zorgt Kiwa voor een begeleidende brief waarin aandacht wordt besteed aan de belangrijkste vragen voor handhavende instanties. Overigens kampen meerdere Europese lidstaten met vertraging en zijn de handhavers op de hoogte van de uitgifte van buitenlandse bestuurderskaarten.

Eind juni
De uitgifte van Britse tachograafkaarten vindt plaats totdat de Nederlandse kaart beschikbaar is. Naar verwachting zal deze kaart eind juni geleverd worden.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven