Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Goede start Italiaans druivenseizoen"

Tholen - Bij Zoutewelle is vorige week het Italiaanse druivenseizoen afgetrapt met de aankomst van de eerste Black Magic-druiven uit Sicilië. "De prijzen van deze zwarte druiven liggen rond de 4 euro per kilo, dus daarmee hebben we een mooie start gemaakt", constateert Bertus Schipper. "Ook hebben we eind vorige week een start gemaakt met de eerste witte druiven. Ook die kwaliteit is goed en met een kiloprijs van 3,80 euro is ook de prijs behoorlijk."

"De teelt in Sicilië is goed verlopen en men is vroeg kunnen starten. Wel hebben de plantages in Puglia de nodige regen gehad, waardoor de nodige vertragingen zullen optreden, maar de aanvoer vanuit Puglia zal over enkele weken pas van start gaan", aldus Bertus. "Het voordeel is dat de druiven arriveren op een nagenoeg lege markt. Witte druiven zijn er wel vanuit Egypte beschikbaar, maar dat is het enige alternatief en daar wordt ook redelijk geld voor gemaakt met een prijsniveau rond de 12 euro voor 4,5 kilo."

"Ik zie de komende weken dan ook met vertrouwen tegemoet. De kwaliteit is goed en de prijzen zullen bij een wat grotere aanvoer ongetwijfeld wat gaan zakken, maar ik verwacht dat dit niet zo extreem zal zijn als vorig jaar. Toen kwamen er direct enorme volumes beschikbaar en was de prijs één neerwaartse spiraal. Dit jaar is de bloeming wat minder, waardoor het volume naar verwachting wat lager zal uitvallen", vertelt de importeur.

"Daarbij is de vraag goed, sowieso voor de blauwe druiven met pit, maar ook voor de rode Red Magic-druiven die we eind volgende week verwachten, komen op een goed moment, omdat er weinig Red Globe-druiven van overzee meer beschikbaar zijn", aldus Bertus. Hoewel met name de supermarktleveranciers in Italië zich steeds meer focussen op de pitloze variëteiten, blijven volgens hem ook grote telers zich richten op de teelt van druiven met pit, waarmee ze zich onderscheiden van hun Spaanse en Portugese collega's.

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T: +31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com  
www.zoutewelle.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven