Italië: veel vraag naar vroege uien

Momenteel worden er vroege uien geoogst in Emilia Romagna. De markt is levendig en de kwaliteit en de verwachtingen zijn goed, het gaat zelfs beter dan aanvankelijk was voorspeld.

"De prijzen, die de telers ontvangen,zijn goed. De opbrengsten zijn hoog en de bruto verkoopbare productie is erg goed. Het begin van het seizoen kenmerkt zich door interessante prijzen, hoewel deze nu een lichte daling laten zien", zegt uien- en aardappelexpert Matteo Freddi.

Op de markt zijn naast Italiaanse uien ook buitenlandse verkrijgbaar. Toch verkiezen veel groothandelaren en supermarktketens het nationale gewas.

"De uien hebben hoge prijzen, maar toch is het belangrijk om extra controles uit te voeren op de partijen die schade hebben opgelopen door de hevige regenval. Ik heb uien aangekocht die er goed uitzagen en een aantal dagen zon was voldoende om het overtollige vocht te laten opdrogen."

Het is moeilijk om een gemiddelde prijs vast te stellen, ook omdat er veel factoren zijn die bepalend zijn voor de waarde van elke afzonderlijke partij uien. Momenteel is het moeilijk om goede uien te vinden die voor minder dan €0,45 per kilo worden afgezet.

"Het is belangrijk om telers te kiezen met wie we in de loop der jaren een relatie willen opbouwen. Wij hebben het geluk dat we gebruik kunnen maken van andere gecertificeerde bedrijven met deskundige medewerkers. Zij bieden ons een garantie voor betrouwbaarheid en kwaliteit", concludeert Freddi.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven