The Breeders Alliance

Nieuwe organisatie van druivenveredelaars gaat IP-fraude aanpakken

Vier van 's werelds grootste druivenveredelaars bundelen hun krachten om de toenemende schending van intellectuele eigendoms- en kwekersrechten tegen te gaan, zo maakten vertegenwoordigers van de bedrijven bekend tijdens de Global Grape Summit.  

De nieuwe organisatie, die The Breeders Alliance Company heet, is opgericht door Grapa Varieties, IFG, SNFL en Sun World Innovations. 

The Breeders Alliance werd gevormd om haar leden te helpen door het monitoren van groothandels- en retailmarkten waarbij gelet wordt op de afzet van verkeerd geëtiketteerd fruit, vervalst fruit of schending van de kwekers- en intellectuele eigendomsrechten van haar leden in Azië, Australië, Noord-Amerika, Europa, het Verenigd Koninkrijk en andere grote markten. 

De volgende toezichtinstrumenten zullen worden gebruikt: marktonderzoek, een centrale DNA-databank voor het traceren en identificeren van beschermde fruitrassen en het ontmaskeren van kwekerijen, telers en handelaren die zich schuldig maken aan het schenden van intellectuele eigendomsrechten. 

“De afgelopen jaren hebben onze bedrijven en andere veredelaars tientallen nieuwe druivenrassen ontwikkeld met betere smaakprofielen, een goede houdbaarheid en andere veelgevraagde kenmerken," zegt één van de oprichters van The Breeders Alliance. "Telers en handelaren maar ook retailers en consumenten hebben enorm geprofiteerd van dit verruimde aanbod aan smakelijke druivenrassen. Nu onze rassen meer bekendheid krijgen en goede resultaten leveren, neemt helaas ook de diefstal en de onrechtmatige teelt van deze rassen schrikbarend toe. Ons vermogen om te blijven investeren in langlopende veredelingsprogramma's, komt hierdoor in gevaar en de afzet van illegaal fruit groeit. We willen bovendien de belangen van onze licentiehouders beschermen en die van winkeliers die het risico lopen fruit te verkopen van illegale telers en handelaren. The Breeders Alliance werd opgericht om binnen de gehele toeleveringsketen meer bewustzijn omtrent dit probleem te creëren en deze illegale praktijken een halt toe te roepen."

Voor leden zal de samenwerking beperkt blijven tot het toezicht op het intellectuele eigendom. Ieder lid zal individueel verantwoordelijk blijven voor zijn eigen toezichtactiviteiten.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven