Begaluru

Indiase post succesvol met mangobezorging en telers profiteren van hogere prijzen

De posterijen in Bengaluru hebben een plan uitgewerkt om mango's bij de consumenten thuis te bezorgen. 

Voor de bezorging van het fruit rijden er in de stad vier bestelbussen rond. De postdivisie van Bengaluru neemt de nieuwe handel zeer serieus nadat zij half mei een succesvolle pilot afrondde. 

Arvind Varma, van de postdivisie in de regio Bengaluru: "We hebben vorige week 515 dozen binnengekregen voor de bezorging. Iedere doos is gevuld met 3 kilo biologische mango's. De vraag naar thuisbezorging zal de komende weken waarschijnlijk pieken omdat steeds meer mensen in de stad deze onlinedienst ontdekken."

De postdivisie werd door de Mango Development and Marketing Corporation van Karnataka benaderd om mee te helpen met de thuisbezorging.

"De garantie van goede inkomsten voor mangotelers motiveerde onze divisie om mee te werken aan dit initiatief. In plaats van €1,28 per kilo ontvangen zij nu 3,85 per kilo. De tussenhandelaren die een deel van de inkomsten opstreken, zijn dankzij dit initiatief overbodig geworden," legt Varma uit. Ook de postdivisie zelf wordt er beter van. "We ontvangen gegarandeerd een bijdrage van €0,80 per doos voor de bezorging," aldus Varma.

Bron:Nyoooz.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven