houdbaarheid wordt vier keer verlengd

Met Apeel behandelde avocado's klaar voor introductie op Britse markt

Een pionierende en plantaardige formule, die de houdbaarheid van AGF vier keer zo lang maakt, is klaar om op de Engelse markt te verschijnen. Grote Britse retailers zullen vanaf september avocado's verkopen die met de Apeel technologie behandeld zijn. De substantie kreeg onlangs goedkeuring van de EU. De avocado´s zullen door het Nederlandse Nature´s Pride verladen worden. Hier wordt het product ook behandeld met de technologie. 

Apeel voegt een laag plantaardige proteïnen toe aan de schil van vers fruit om waterverlies en oxidatie te vertragen. Dat zijn de factoren die bederf veroorzaken. Het wordt gemaakt uit plantaardig materiaal dat geïsoleerd en getransformeerd wordt in een op water gebaseerde formule waarmee het product overdekt wordt, wat neerkomt op een extra laag schil. 

James Rogers, CEO en oprichter van het Amerikaanse Apeel Sciences, dat de formule ontwikkelde, zei dat de technologie 'een droom voor alle retailers was' die momenteel staan voor de uitdaging van de voedingsverspilling. 

De behandeling kost slechts een paar cent per item, vertelde Rogers aan conveniencestore.co.uk.

Volgens Apeel Sciences hebben Amerikaanse retailers zoals Costco en Kroger alleen al bij avocado's 50% minder verlies gemeld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven