Fyffes steunt nieuwe voorschriften voor de reductie van zwavelemissies

Fyffes, een van 's werelds grootste en oudste importeurs en distributeurs van tropische producten, heeft vandaag haar steun uitgesproken voor de nieuwe wereldwijde voorschriften die vanaf 1 januari 2020 het zwavelgehalte in alle scheepsbrandstoffen moeten beperken tot 0,5 procent.

Sinds de oprichting in 1888 heeft Fyffes zich ingezet om de wereld producten van topkwaliteit te bieden en tegelijkertijd te streven naar de handhaving van de hoogste milieu- en duurzaamheidsnormen in al haar activiteiten. Verantwoordelijk zijnde voor het transport van meer dan 100 miljoen dozen bananen, ananassen en meloenen per jaar, begrijpt Fyffes de impact van haar handelswijze op het milieu. Om deze reden zet zij zich samen met haar toeleveringspartners in om de natuurlijke rijkdommen van de wereld te blijven beschermen, door de nieuwe regelgevingsnormen van de Internationale Maritieme Organisatie te ondersteunen en na te leven.

Jeronimo Poggio, shipping director van Fyffes: "Wij onderkennen het belang van de IMO 2020 zwavelregulering omdat die direct gekoppeld is aan onze duurzaamheidsstrategie: een van onze vier pijlers voor het rentmeesterschap van de planeet. De voorschriften zullen helpen de koolstofemissies en zure regen te verminderen die landbouwgewassen, inclusief ons fruit, kunnen schaden. Belangrijk is ook, dat dit een positieve invloed heeft op de bevolking in de nabijheid van havengebieden, doordat het aantal ziektes en sterfgevallen als gevolg van zwaveluitstoot kan worden teruggedrongen. We willen fruit van de hoogste kwaliteit leveren tegen een betaalbare consumentenprijs, terwijl we ervoor zorgen dat onze onderneming duurzaam is voor onze telers, de lokale gemeenschappen en ook voor de planeet."

Door haar steun aan programma's zoals Global GAP, het Sustainable Agriculture Network (Rainforest Alliance), de Carbon Trust Standard en steeds strenger wordende milieuwetgeving in productielanden, probeert Fyffes te allen tijde de invloed van haar activiteiten op het milieu te minimaliseren, vooral in de landen waar het fruit wordt verbouwd.

Als onderdeel van het streven naar meer duurzaamheid heeft Fyffes een aantal eigen projecten opgestart om haar CO2-footprint te meten, te managen en te verkleinen. Een voorbeeld van zo'n project is het afscheiden van bosgebieden om daarmee reservoirs voor koolstofopslag mogelijk te maken. Fyffes beheert een natuurgebied dat voor 43 procent deel uitmaakt van haar eigen bananen- en ananaskwekerijen. Dit gebied bestaat uit belangrijke primair en secundair beboste gebieden die koolstofdioxide absorberen en vasthouden, waardoor het uit de atmosfeer wordt verwijderd. Daarnaast is Fyffes ook een onderzoek gestart om haar eigen CO2-footprint vast te stellen in elk onderdeel van de supply chain. Deze studie zal eind 2019 voltooid zijn.

Respect voor het milieu en betrokkenheid bij de principes van duurzaamheid vormen de kern van het merk Fyffes en het bedrijf kijkt ernaar uit om in samenwerking met haar partners te blijven werken aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe oplossingen en werkwijzen die resulteren in een positieve impact op het milieu.

Voor meer informatie: www.fyffes.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven