Mario de Goede, Nico de Jong:

"Klad in ananasmarkt, met name kleine maten onder druk"

Tholen - Tot en met eind mei verliep de ananasmarkt vrij stabiel, maar de laatste tien dagen is de klad er volgens Mario de Goede van Nico de Jong uit Rotterdam een beetje ingekomen. "Met name de prijzen van de kleine maten zijn onderuit gegaan naar een niveau rond de 6-6,50 euro, de grote maten brengen nog wel een prijs rond de 8 euro op."

De importeur verwacht dat de markt tot eind juli nog wel zwak zal blijven, maar dat er vanaf augustus, als de aanvoer van het zomerfruit afneemt, weer langzaam een opleving zal plaats vinden. "Vanuit Costa Rica verwacht men een redelijk tweede semester, maar of dat ook daadwerkelijk gebeurt, blijft altijd koffiedik kijken."

"Vorig jaar was het een zeldzaam slecht jaar, waarin er geen droog brood te verdienen viel in de ananashandel. Zeker als markten als de verwerkingsindustrie of Azië minder afnemen, stuurt men toch snel grote volumes naar Europa. Dat heeft wel geresulteerd in minder aanplant en hopelijk heeft dat op langere termijn effect op de markt, want nog altijd is het ananasareaal te groot voor een gezonde marktsituatie", besluit Mario.

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Nico de Jong
Marconistraat 80
3029 AK Rotterdam
Tel: +31 10 2211222
m.degoede@nicodejong.com
www.nicodejong.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven